top of page
Zoeken
  • Tunetta Klap

ESET SECURITY DAYS 2020

Bijgewerkt op: 28 apr. 2021

29 oktober 2020


Na de succesvolle editie van 2019 in het Theater Amsterdam hadden we de evaluatie van dit evenement met ESET Nederland met het gehele MT. Terugkijkend op 2019, en de evenementen die we dat jaar hebben mogen organiseren, en vooruitkijkend naar 2020 en hoe we dat jaar aan zullen gaan pakken.

We komen op het vraagstuk of we de Infosecurity beurs, die ESET al een aantal jaar doet, nog wel willen voortzetten óf we het geld dat zij daaraan uitgeven wellicht beter ergens anders aan kunnen besteden. Dit komt voort uit het feit dat de bezoekers niet variërend genoeg zijn, en zij er sales-gerelateerd eigenlijk te weinig uithalen voor de kosten die het met zich meebrengt.


De concrete vraagstelling wordt: ''Als je de zak geld welke wij nu in de Infosecurity steken mocht uitgeven in 2020, zou je dan alsnog een jaar op de Infosecurity gaan staan, of zou je er wat anders mee doen?''

Iedere aanwezige bij deze evaluatie gaf aan dat zij dit geld eigenlijk liever in een eigen event zouden willen stoppen, en dat dan compleet naar het volgende niveau zouden willen tillen.

Streep eronder. Beslissing genomen. We gaan de ESET Security Days 2020 naar een compleet nieuw level tillen!

Gezien we dit in samenwerking willen doen met een ervaren eventbureau, schrijven we een pitch uit naar 3 verschillende partijen. Uit deze pitch komt Eventbureau.nl als perfecte partner naar voren en gezamenlijk komen we uiteindelijk tot de perfecte vernieuwde editie van ESD2020, op papier. De voorbereidingen voor dit event gaan van start, en de eerste bevestigingen worden getekend.


Maart 2020. De COVID-19 pandemie breekt uit. Geen evenementen meer. En nu?

We wijzigen de koers, stellen alle zeilen bij, en zetten een andere richting in. Een nieuwe richting. Een richting die we nog nooit opgevaren zijn.


We verplaatsen het evenement naar een andere locatie, met livestream studio, zodat we het evenement Hybride kunnen organiseren. Een LIVE-streaming van het evenement op een online platform zodat het, gezien de huidige situatie, te bekijken is vanuit iedere willekeurige locatie (kantoor, thuis of waar je dan ook mag zijn op dat moment). De locatie is het TOBACCO Theater in Amsterdam, met een industriële inrichting wat volledig past bij de ESET-huisstijl.


Hoe gaan we dit event dan interessant genoeg maken voor de kijkers, zonder dat zij het idee hebben dat ze naar achter elkaar geplakte webinars aan het kijken zijn? Hoe zorgen we dat we de beleving van een fysiek evenement kunnen overbrengen?


Na verschillende brainstormsessies besluiten we om er een talkshow van te maken, met als tafelgast Art Rooijakkers (de dagvoorzitter van de 2019 editie). Samen met CEO Dave Maasland zal hij de middag aan elkaar kletsen, en zullen zij verschillende gasten tafel verwelkomen (uiteraard op 1,5 meter afstand). Daarnaast worden er gedurende de dag verschillende Masterclasses gegeven door de experts uit het Cyber Security vakgebied. Zowel nationaal als internationaal. De internationale gasten nodigen we door middel van een live-verbinding met de studio uit voor een live Q&A, zodat de vragen van de kijkers beantwoord kunnen worden. De nationale gasten schuiven aan tafel aan, voor een aantal vragen vanuit het publiek.


Programma

We trappen de dag af met een interessante Masterclass van Gavin Ashton, voormalig Maersk-medewerker. Hij vertelt over zijn ervaringen omtrent de Not-Petya hack welke heeft plaatsgevonden bij Maersk.

Vervolgens schuift Marijn Schuurbiers van de High Tech Crime Unit van de Politie aan tafel, en gaan Art en Dave met hem in gesprek over de samenwerking van Publiek en Privaat.


Aansluitend kan de kijker een keuze maken uit 2 masterclasses welke tegelijkertijd plaats zullen vinden: Daniel Verlaan van RTL Nieuws die verteld over zijn onderzoek waarin hij undercover ging in een wraakporno netwerk of Philip Westbroek van Enexis die verteld over de digitalisering van de energiesector; is dat wel zo verstandig?


Dan is Anton Chuvakin van Google aan de beurt, die wat verteld over de pros and cons omtrent een SOC (Security Operations Center).


We blijven dan in de internationale hoek, met de opvolgende masterclass van Haroon Meer van Thinkst Canary die wat zal vertellen over ---.


De dag wordt afgesloten met een tafelgesprek met de Captains of Industry (Piet Kerkhofs van EYE Control, Vincent Meijer van Ordina, Martijn Hoogesteger van Northwave en Roel van Rijsewijk van THALES) en Dave Maasland, wat een dynamisch gesprek vormt met verschillende invalshoeken en meningen over Managed Detection & Response en een aantal stellingen en vragen vanuit de kijkers.


Na afloop van het evenement worden er nog een aantal extra Masterclasses vrijgegeven, zodat de kijkers deze op eigen gelegenheid kunnen terugkijken via het online event-platform.


  • Stef Stienstra | Ministerie van Defensie Risicomanagement binnen Defensie

  • Martijn Hoogesteger | Northwave Effectief reageren op Ransomware

  • Maurice Pasman | Identity Architect Lean Compliance

  • Piet Kerkhofs & Vaisha Bernard | EYE Control Een Black Box voor het MKB: Lief, Effectief, of Naïef?

  • Rob van Os | De Volksbank Modern Security Operations

  • Robert Heines | Bavaria Dare to think different!

  • Roel van Rijsewijk | THALES IT/OT Detectie & Response

  • Vincent Meijer & Peter Groenewegen | Ordina Van EDR als Tool naar EDR als geintegreerd en geborgd proces


Kortom, een heel divers programma met een combinatie van online en offline elementen.


Het eerste hybride-evenement voor Ubuntu Experience, waar ik de charme van online evenementen heb mogen leren kennen en heb leren omarmen. Na dit fantastische event, weet ik weer waar ik het voor doe. Wat een energie krijg ik hiervan, en wat maakt dit me trots. Ondanks ik halverwege af heb moeten haken, vanwege een andere onvergetelijke gebeurtenis, heb ik zo intens genoten van dit project!


Duizendmaal dank aan ESET Nederland voor het vertrouwen, en Eventbureau.nl voor de prachtige samenwerking!


We gooien de boeg om, passen ons aan aan de situatie en komen sterker terug dan ooit! Hybride evenementen zijn op deze manier ongekend waardevol en een nieuwe uitdaging waar ik me volop in ga verdiepen om de opvolgende events nog meer impact te laten maken!
19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page